У Запоріжжі прибрали ще одну незаконну тимчасову споруду

20.10.2023 09:00

У місті триває боротьба з самовільно встановленими тимчасовими спорудами. У цьому році вже демонтовано понад 50 подібних МАФів, ще 15 планують прибрати до кінця року.

Чергову незаконну тимчасову споруду демонтували у Хортицькому районі. Металевий кіоск було розташовано у дворі багатоповерхівки, а слугував він незаконним пунктом прийому вторсировини, в якому розплачувалися алкоголем сумнівної якості.

- Споруди, які розміщуються у дворах будинків, заважають місцевим мешканцям. Маємо безліч звернень і від голів ОСББ, і від мешканців, що навколо таких кіосків чи гаражів збираються люди з низьким рівнем соціальної відповідальності та явними ознаками вживання спиртних напоїв, - зазначив директор департаменту муніципального управління міськради Віталій Лисенко.

Один з таких МАФів виявили інспектори «Муніципальної варти» в Хортицькому районі.

- У ході інспекторської перевірки працівники комунального підприємства «Муніципальна варта» виявили тимчасову споруду, де здійснювався прийом сировини, за яку розраховувалися безакцизними алкогольними напоями. Було направлено запит до відповідних органів і встановлено факт незаконності розміщення даної тимчасової споруди, підготовлено акт обстеження, а департаментом муніципального управління проєкт рішення виконавчого комітету щодо демонтажу даної тимчасової споруди, - повідомив начальник КП «Муніципальна варта» Всеволод Козлов.

Інспектори «Муніципальної варти» і надалі будуть проводити перевірки щодо порушень чинного законодавства в межах своїх повноважень з метою недопущення порушень норм і правил прийому вторсировини. Рейди проводитимуть у всіх районах міста.