У Запоріжжі тривають виплати допомоги власникам зруйнованого та пошкодженого житла

31.10.2023 20:15

В обласному центрі прийнята і діє міська Програма надання фінансової підтримки містян, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок обстрілів, спричинених військовою агресією росії.

Як повідомили у департаменті соціального захисту населення міськради, щомісячну допомогу по 10 тис. грн починаючи з місяця, в якому постраждало житло, за цей період отримали 375 громадян на загальну суму 36 млн 471 тис. грн.

15 тис. грн одноразової допомоги на житло громадянам пільгових категорій (особи з інвалідністю та інвалідністю з дитинства; родини, які виховують дітей з інвалідністю; багатодітні родини; отримувачі житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг) надано 346 особам на загальну суму 5 млн 237 тис. грн.

Нагадаємо, для оформлення щомісячної допомоги від міста у розмірі 10 тис. грн потрібно звернутися до ЦНАПу чи його підрозділів з певним пакетом документів.

Крім того, у зв`язку з руйнуванням житла внаслідок ракетних атак по Запоріжжю, відповідно до розпоряджень міського голови та на підставі звернень громадян, матеріальну допомогу на проживання виділено 260 особам на загальну суму 520 тис. грн. Також 622 тис. грн допомоги на поховання загиблих внаслідок ракетних атак. Відповідно до розпоряджень міського голови та особистих звернень мешканців будинку №8 по вул. Зестафонській, на відшкодування оплати за теплопостачання 63 особам виділено допомогу на загальну суму 425 тис. грн.

З депутатських фондів, які фінансується за рахунок бюджету Запорізької міської територіальної громади, теж надано матеріальну допомогу 264 постраждалим на загальну суму 3 млн 996 тис. грн.