У Шевченківському районі Запоріжжя голова районної адміністрації звітував про підсумки роботи за минулий рік

12.02.2018 15:00

Голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр виступив зі звітом про підсумки роботи у 2017 році з публічним представлення інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками (бюджетні призначення щодо яких визнані рішенням міської ради від 21.12.2016 №48 «Про бюджет міста на 2017 рік»). На заході були присутні представники підприємств району, підприємці, керівники державних структур, правоохоронних органів, установ, організацій району, представники громадських організацій, органів самоорганізації населення, жителі району.

За словами Федора Маєра, перед Шевченківською районною адміністрацією у 2017 році стояла низка ключових завдань, серед яких - збереження позитивної динаміки в наповнюваності бюджету, виконання всіх соціальних зобов'язань, реалізація програм соціально-економічного розвитку району.

- Економічна і політична ситуація вимагали від районної адміністрації приймати рішення з широкого кола питань, кожен з яких вимагає глибокого і якісного аналізу. Тому велике значення має спільна робота і практичний досвід роботи кожного чиновника. Сьогодні я можу доповісти, що в цілому ключові завдання вирішувалися, незважаючи на різні обставини і проблеми, невеликим колективом районної адміністрації, - заявив Федір Миколайович.

На Шевченківський район припадає 16% усієї реалізованої промислової продукції міста Запоріжжя. Темпи зростання обсягів реалізованої продукції промислового виробництва за 2017 рік склали 108,5% в порівнянні з минулим роком. Успішна робота промислового комплексу і сфери торгівлі сприяли зниженню рівня безробіття і зростанню заробітної плати. Середня заробітна плата зросла в порівнянні з 2016 роком на 18,5% і склала 7125 грн.

У 2017 році вперше за багато років зрушено з місця питання ремонту внутрішньоквартальних доріг. Минулого року їх відремонтовано на площі понад 19 тис. кв. м. на суму 4,9 млн грн.

Проведений поточний і середній ремонт магістральних доріг на площі 67 тисяч кв. м. Виконаний капітальний ремонт дороги в аеропорт - 63 тис.кв.м.

Вперше, за останні роки, в районі відремонтовані тротуари на площі понад 9 тис. кв. м., в тому числі, виконаний капітальний ремонт тротуару по вул. Круговій - 970 кв. м. Триває реконструкція тротуарів по пр. Моторобудівників, по вул. Брюллова, Климова, Бочарова. У звітному році на ці роботи витрачено понад 8 млн грн.

Продовжуються роботи з благоустрою парку ім. Климова, скверу по вул. Бочарова. У звітному році на їх території виконані роботи з облаштування пішохідних доріжок. У 2018 році заплановано встановлення дитячих майданчиків, освітлення, нових малих архітектурних форм - за рахунок громадського бюджету.

У 2017 році вперше значна увага була приділена дорогам приватного сектору. Здійснено поточний ремонт на загальній площі 17,5 тис. кв.м.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху побудований світлофорний об'єкт на перехресті вулиць Червона-Кругова.

Встановлені 2 сучасних зупинкових павільйони по вул. Героїв 55-ї Бригади, облаштована зупинка громадського транспорту по вул. Іванова та в районі спортивного комплексу "Стріла", встановлено 8 дитячих майданчиків.

Проведена реконструкція площі та меморіального комплексу «Летять журавлі» на загальну суму 786 тисяч грн.

За рахунок коштів громадського бюджету виконаний благоустрій зони відпочинку по вул. Військбуд: виконані роботи з видалення аварійних дерев, посіву газону, облаштування тротуарів, встановлення лавок для відпочинку і урн для сміття, вуличного освітлення.

В 2017 році вирішувались питання відновлення та побудови мереж зовнішнього освітлення району.

Загальна сума витрачених коштів на благоустрій та розвиток інфраструктури складає 13 млн 774 тис грн.

За словами Федора Маєра, чимало у звітному періоді зроблено у галузі освіти. В 2017 році введено в експлуатацію після реконструкції дитячий садок №100 «Гармонія», що відновлений силами німецької компанії GIZ.

Триває робота по розширенню мереж груп раннього та дошкільного віку. За останні три роки відкрито 22 групи, що допомогло вирішити одне з гострих питань освітньої системи - в Шевченківському районі ліквідовано чергу в дитячі садки.

На базі шкіл №52, 60, 63, 64, 65, 77, 95, 111 створені інклюзивні класи.

У 2017 році з місцевого бюджету виділено на капітальні та поточні ремонти освітніх закладів району майже 46 мільйонів гривень, що на 120% більше у порівнянні з минулим роком.

У школах № 18, 19, 60, 63, дошкільних закладах № 100, 217, 284 були проведені капітальні ремонти на суму 9,4 млн грн та поточні ремонти на суму 5,5 млн грн.

У Запорізькому ліцеї «Перспектива» розпочалося будівництво нового навчального корпусу.

На базі Запорізької гімназії №93 відкрито сучасний багатофункціональний спортивний стадіон.

Звітуючи перед громадськістю, Федір Маєр відзначив, що головними завданнями на наступний рік залишаються ремонт автодоріг району, капітальні та поточні ремонти шкільних і дошкільних установ. Будуть продовжені роботи по ремонту дахів багатоквартирних житлових будинків, їх утеплення, заміни та модернізації ліфтів, озеленення і благоустрій району. Актуальним залишається і впровадження програми з енергозбереження.