У запорізьких школах продовжено карантин

14.02.2018 10:43

Карантин в запорізьких школах подовжено до понеділка, 19 лютого. Таке рішення, після консультацій з медиками, прийняв сьогодні міський голова Володимир Буряк. Це пов'язано з тим, що рівень захворюваності на ГРВІ та грип в Запоріжжі не знижується. Значна частина хворих - школярі.

Сьогодні ситуацію з захворюваністю на ГРВІ та грип обговорили в міськвиконкомі. Одне з питань - чи потрібно відновлювати навчальний процес в школах.

На даний момент в Запоріжжі зберігається досить високий рівень захворюваності на застудні захворювання, в першу чергу ГРВІ. Рівень захворюваності по місту нижче епідемічного рівня, але при цьому не знижується. На думку медиків, відновлення в таких умовах навчального процесу може привести до збільшення кількості хворих.

Нагадаємо, 6 лютого міський голова Володимир Буряк підписав розпорядження, відповідно до якого в Запоріжжі з 7 лютого і до особливого розпорядження призупинено навчання в школах і позашкільних установах.

Міський голова продовжив карантин до понеділка, 19 лютого, включно. В цей день буде прийматися рішення - відновлювати навчальний процес в школах з 20 лютого чи ні. Все буде залежати від епідемічної ситуації в місті. Існує ймовірність, що карантин буде знову продовжений.