У Запоріжжі триває ремонт дороги по вулиці Солідарності

14.11.2023 20:35

Два тижні тривають ремонті роботи дороги по вулиці Солідарності у Шевченківському районі. За цей час комунальники виконали половину об’єму робіт. До кінця листопада ремонт планують завершити та повністю відновити рух транспорту по цій вулиці.

Реконструкція доріг по вулицях Солідарності та Шевченка розпочалася у 2021 році. Але під час виконання робіт контролюючими органами було виявлено багато порушень, через що договори з підрядниками були розірвані, а роботи «заморожені».

Як повідомив директор департаменту муніципального управління міськради Віталій Лисенко, на початку вересня цього року були розірвані всі договори з підрядними організаціями, які були укладені в минулому, а проєкт з реконструкції доріг по вулицях Солідарності та Шевченка передали від КП "Управління капітального будівництва" до департаменту муніципального управління.

- Ми прийняли цей проєкт на початку жовтня. За доручення секретаря міської ради Анатолія Куртєва була створена робоча група щодо оновлення робіт на цих двох вулицях. До її складу увійшли представники депутатського корпусу, профільних управлінь та департаментів міської ради. Ми провели два засідання, а також виїзну нараду, зустрілися з активістами й мешканцями цих вулиць, почули їх проблеми й побажання та виробили механізм роботи, - розповів Віталій Лисенко.

Зараз всі ремонтні роботи проводяться силами комунального підприємства «ЕЛУАШ». На сьогодні виконано половину робіт по вулиці Солідарності (від вул. Шевченка до вул. Ігоря Сікорського).

- Обсяг робіт на цій ділянці складає близько 7,8 тис. кв. м. На сьогодні на одній смузі дороги вже укладено новий асфальт та бордюрний камінь, виконані всі пониження для заїзду транспорту. На іншій смузі ведеться демонтаж та підготовчі роботи. До 1 грудня ремонт повність завершимо, - зазначив начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Ремонтні роботи по вулиці Шевченка планують відновити наступного року. Загальна площа робіт складає понад 21 тис. кв. м. За словами Віталія Лисенка, розпочати роботи зараз, без коригування проєкту і внесення змін до існуючого, неможливо.

Невирішеним залишається також питання щодо долі трамвая, який раніше курсував цими вулицями. Рішення - залишати трамвай або замінити його сучасними електробусами чи автобусами - буде прийматися, враховуючи побажання місцевих мешканців.

На сьогодні, щоб тимчасово вирішити проблему по Шевченка й прилеглим до неї вулицям та забезпечити там безперебійний проїзд транспорту, виконано низку робіт. Зокрема, підсипку вздовж трамвайної колії та вирівнювання полотна для забезпечення руху транспорту двома смугами. Заплановано провести ямковий ремонт.

Крім того, наступного року до початку ремонту дороги по вулиці Шевченка запланована заміна центрального водогону та проведення робіт з влаштування зливової каналізації.