Міська влада рекомендує Запорізькій Єпархії УПЦ МП утриматися від проведення масових акцій по проспекту Соборному

15.02.2018 11:54

Кілька днів тому Запорізька єпархія Української православної церкви Московського патріархату оголосила про плани проведення 25 лютого Хресного ходу по проспекту Соборному. Це питання відразу ж стало предметом активного обговорення серед громадськості. Звучали різні думки, озвучувалися вимоги до міської влади.

Міська влада не має права забороняти подібні заходи. Однак усунутися від цього питання місцева влада теж не може. Адже він стосується безпеки людей. Така позиція міського голови Володимира Буряка.

Міський голова прокоментував ситуацію на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук». Зокрема Володимир Буряк написав:

- «Я проти будь-яких заходів, які несуть в собі конфлікт і загрозу безпеці, життю та здоров'ю людей. Незалежно від політичних або релігійних поглядів. Це моє особисте тверде переконання як людини, яка несе відповідальність за все, що відбувається в Запоріжжі.

Що стосується офіційної позиції міської влади.

Забороняти ходу по закону ми не можемо. Однак в минулому році виконком міської ради прийняв рішення, в якому настійливо рекомендувалося всім організаторам масових заходів утриматися від походів по пр. Соборному. З нагадуванням про це рішення і рекомендацією утриматися від Хресного ходу головним проспектом міста міська влада звернулася сьогодні до Запорізької єпархії УПЦ МП.

Сподіваюся, що здоровий глузд, мудрість і гуманність візьмуть гору в цій непростій ситуації. Великою ціною в Запоріжжі було збережено мир. Захистити його - наше спільне завдання».

Нагадаємо, 23 червня 2017 року було прийнято рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради №378 «Про утримання від проведення акцій по проїжджій частині пр. Соборного».

У ньому виконавчий комітет звернувся до керівників підприємств, установ, організацій, лідерів політичних партій, об'єднань, громадських організацій і жителів міста із закликом утриматися від проведення масових заходів по проїжджій частині проспекту Соборнго.