У запорізькому палаці культури показали, як облаштовано сучасне укриття

13.11.2023 17:10

Сучасне, комфортне укриття у палаці культури «Титан» облаштували цього року за кошти міського бюджету. Укриття зробили багатофункціональним, щоб запоріжці могли не тільки перечекати повітряну небезпеку, але й з користю провести дозвілля. Про роботу оновленого укриття та "Пункту незламності" розповіли сьогодні робітники палацу культури.

Площа цього укриття складає близько 300 метрів квадратних, і може вміщувати у собі одночасно до 600 людей. Тут є два входи та два виходи, що відповідає всім нормам безпеки. Довгий час це приміщення використовувалось як технічне, але з початком повномасштабного вторгнення тут розпочались ремонтні роботи.

Тут оновили освітлення, комунікації, санвузли, встановили сучасну вентиляцію, зробили косметичний ремонт та декорували приміщення за допомогою дизайнера.

- Найпростіше укриття у палаці культури «Титан» з самого початку повномасштабної війни користувалося попитом у мешканців прилеглих будинків. Наразі тут провели повну реновацію цього приміщення, і тепер це укриття відповідає усім нормам, має сучасну вентиляцію та протипожежну систему, - розповів виконуючий обов’язки директора КЗ «Центр культури та дозвілля» Євгеній Тонкошкурік.

Окрім того, на базі цього укриття тепер з’явилась можливість проводити творчі заняття та культурно-мистецькі заходи. Наразі вони тут проходять майже щодня. Зокрема, сьогодні в стінах укриття відбувались заняття з тактичної медицини.

У той самий час, за словами представників ПК «Титан», укриття цілодобово відчинене для всіх запоріжців. Їх тут завжди зустріне черговий палацу культури.

Окрім того, тут також функціонує "Пункт незламності", де запоріжці завжди можуть пригоститись теплими напоями, перекусами, скористатись дитячою кімнатою, кімнатою матері та дитини чи підзарядити свої гаджети.