У Запоріжжі триває роботи з очищення міста від тимчасових споруд, встановлених без дозвільних документів

14.11.2023 16:30

За повідомленням департаменту муніципального управління, у Запоріжжі демонтуються незаконно встановлені об'єкти, рішення щодо знесення яких ухвалює виконавчий комітет. У першу чергу увага приділяється МАФам, з яких ведеться стихійна торгівля, реалізуються контрафактні спиртні вироби та на які надходять скарги від місцевих жителів.

Цього тижня завдяки спільній роботі департаменту муніципального управління, департаменту правового забезпечення, КП «Муніципальна варта», Інспекції з благоустрою, Запорізького районного управління поліції, Патрульної поліції Запорізької області та районної адміністрації  територію Олександрівського району очищено від двох незаконно встановлених МАФів. В департаменті муніципального управління зауважують - місто повинно мати належний зовнішній вигляд, а підприємці працювати виключно в межах діючого законодавства.

Крім того, як повідомили в департаменті, цього тижня КП «ЕЛУАШ» проводить ремонт тротуарів. Під час проведення робіт працівники підприємства керуються державними стандартами та будівельними нормами. Однією з обов’язкових складових яких є виконання відповідних заходів з пониження та влаштування тактильної плитки на пішохідних переходах. Як результат, у Запоріжжі відремонтовані тротуари мають не тільки гарне та якісне покриття, а стають однаково доступними і зручними для всіх категорій населення.

Також цього тижня тривають ремонтні роботи по вулиці Солідарності. Наразі проводиться улаштування нового бордюрного каменю та виконуються підготовчі роботи до укладання нового асфальтного покриття.

Тривають у місті роботи і з ремонту колесовідбійних брусів.

Крім того, задля забезпечення санітарно-гігієнічного та епідемічного благополуччя території міста, проводиться комплекс заходів з дератизації.