Міська влада розглядає можливість реалізації важливих інноваційних проектів з використанням 4G

15.02.2018 17:31

У Запоріжжі вже навесні поточного року планується запуск зв'язку четвертого покоління (4G). Про готовність почати поставляти дану послугу одними з перших заявило керівництво оператора мобільного зв'язку Lifecell. Також представники компанії висловили зацікавленість у підтримці важливих для міста інноваційних проектів, які потребують впровадження відповідних технологій.

У міській раді пройшла робоча зустріч за участю керівництва міста та оператора мобільного зв'язку Lifecell. Представники компанії заявили про готовність до запуску зв'язку четвертого покоління 4G вже в квітні поточного року. Учасники зустрічі обговорили можливості реалізації ряду міських проектів з використанням інноваційних технологій.

- Обговорювали питання, пов'язані з участю компанії в загальноміських проектах. Є потреба в послузі комунікації, для забезпечення бездротового зв'язку. Це міські проекти «Електронний документообіг» і «Безпечне місто». Наприклад, реалізацію проекта «Безпечне місто» в форматі 3G не можемо розглядати, так як буде йти великий потік інформації. Дуже важлива і безпека. Чи зможе оператор забезпечити всі необхідні технічні вимоги - ці питання обговорюються і опрацьовуються. У будь-якому випадку розвиток мережі - це позитивний фактор. Городяни зможуть отримувати більш якісні послуги зв'язку, - зазначив перший заступник міського голови Сергій Мішок.

На сьогодні послуга 4G в Україні не діє. Представники компанії кажуть, що фактично все готово для роботи зв'язку четвертого покоління в Запоріжжі.

- Ми раді розумінню з боку міської влади важливості даного питання. Ми маємо намір одними з перших запустити зв'язок 4G і 5G в Запоріжжі. Старт запланований на квітень. Надаватиметься досить висока швидкість на одного користувача. Також це дозволить відкривати багато нових можливостей з урахуванням вимог часу і впровадження інноваційних проектів, - розповів головний виконавчий директор кампанії Lifecell Ісмет Язиджи.

Що стосується самої послуги мобільного зв'язку нового покоління, оператори говорять про необхідність заміни SIM-карти, на ту, що підтримує даний формат.