Масляна в Запоріжжі

16.02.2018 10:40

За інформацією управління культури департаменту культури і туризму Запорізької міської ради 17 та 18 лютого в Запоріжжі відбудуться масові заходи, присвячені святу за народним календарем «Масляна». Народні гуляння пройдуть на майданчиках біля палаців культури «Титан», «Орбіта», «Хортицький», біля районної адміністрації по Заводському району та в міському Палаці дитячої та юнацької творчості.

17 лютого на площі біля районної адміністрації по Заводському району (вул. Л.Чайкіної, 50), об 11.00 розпочнеться свято «Масляна». У програмі: яскраві концертні номери творчих колективів палацу культури «Заводський», конкурсно-ігрова програма, виставка та продаж робіт вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району та веселі розваги.

18 лютого на майданчику біля палацу культури «Титан» (вул. Перемоги, 131) відбудеться народне гуляння «Нова Масляна». Початок о 12.00

Гостей свята чекатиме яскрава розважально-театралізована програма. Усі бажаючі зможуть не лише придбати вироби народних майстрів, але й взяти участь у майстер-класах із виготовлення тематичних сувенірів. На святі лунатимуть веселі пісні у виконанні найкращих фольклорних колективів палацу. Також у програмі: хороводи, тематичні фотозони, ігри та конкурси, за участь в яких видаватимуться жетони. Кожний власник жетонів зможе обміняти їх на смачні млинці, а наприкінці свята - взяти участь у лотереї та виграти приз.

Яскраво та весело проводжатимуть зиму та зустрічатимуть весну і на майданчику біля палацу культури «Орбіта» (вул. Лермонтова, 9). Свято відбудеться 18 лютого о 12.00. Гостей свята чекатимуть концертні номери за участю творчих колективів ПК «Орбіта», ігри, жарти і, звичайно, смачні млинці.

Веселі розваги з нагоди «Масляної» відбудуться 18 лютого на майданчику біля палацу культури «Хортицький» (пр. Інженера Преображенського, 15). Початок о 12.00. На гостей свята чекає зустріч із творчими колективами палацу, а також танці, хороводи, різноманітні тематичні конкурси та жартівливі ігри.

 

Міський Палац дитячої та юнацької творчості запрошує не веселі гуляння «Смачна Масляна у Палаці», які відбудуться 18 лютого о 10.00.

Гостей свята чекає ярмарок-виставка. Святковий концерт за участю творчих колективів Палацу (велика зала). Ігри, конкурси, забави, майданчик «Караоке», показові Лицарські бої. О 12.00 спалювання опудала, а в 13.00 «Масляна дискотека».