У Запоріжжі працює проєкт «Спільно. Соціальні послуги»

23.11.2023 15:20

У Запоріжжі за підтримки ЮНІСЕФ на базі міського центру соцслужб реалізується проєкт «Спільно. Соціальні послуги». Звернутись сюди можуть не тільки вимушені переселенці, а й запоріжці, які потрапили у скрутні життєві обставини та потребують соціально-психологічної підтримки. Допомагають адаптуватись до реалій життя і малечі. Зокрема, вчать рахувати та розвивають логічне мислення.

У дитячій точці "Спільно" є все необхідне для розвитку малечі - фарби, олівці, пластилін та іграшки. Під час групового заняття, діти не тільки вивчають нове, а й повторюють пройдений матеріал. Наприклад, в рамках заняття підготовки до школи, пригадують вивчені цифри, рахують, відгадують загадки та вчаться писати цифри. Фахівці проводять групові та індивідуальні заняття, а також ігрові, розвивальні, арттерапевтичні та заняття з підготовки до школи. Також поки діти займаються, для батьків працюють групи взаємопідтримки.

Проєкт «Спільно. Соціальні послуги» створений для посилення соціальних послуг в громаді, яких потребують родини з дітьми, особливо в умовах воєнного стану. Реалізується він на базі Запорізького міського центру соціальних служб за підтримки ЮНІСЕФ. Проєктом передбачена допомога сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

- Наше місто прифронтове, більшість закладів працюють дистанційно, в зв'язку з цим в дітей немає можливості спілкуватися, перебувати в колі друзів, самореалізовуватися, саме задля цього було створено Дитячу точку «Спільно», де фахівці проводять різноманітні заходи, спілкуються з батьками, з'ясовують їхні потреби, якщо потрібно надають допомогу інформаційну або психологічну одразу, якщо потрібно перенаправляємо до тих структур, які допоможуть вирішити інші питання, - розповіла координаторка проєкту «Спільно. Соціальні послуги» Анжела Марчишина.

У Дитячій точці "Спільно" заняття проводять не лише для дошкільнят. Влаштовують тематичні заходи й для школярів. Всі вони спрямовані на здобуття нових навичок, а також на подолання тривожності та стресу під час війни. Якщо в родин немає можливості звернутися особисто, працює мобільна команда Спільно, де фахівець і психолог також готові проконсультувати з тих чи інших питань за місцем проживання. Надати необхідну інформаційну, юридичну та психологічну допомоги.