Запоріжці пільгових категорій, житло яких постраждало від російської агресії, отримали фінансову підтримку

30.11.2023 16:40

Містяни пільгових категорій, житло яких пошкоджене внаслідок ракетних обстрілів, отримують одноразову матеріальну допомогу. Матеріальна підтримка надається з міського бюджету у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя.

Одноразова матеріальна допомога у розмірі 15 тис. грн виплачується без урахування доходів та на підставі відповідних документів.

Виплата надається громадянам пільгових категорій: особам з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства; родинам, які виховують дітей з інвалідністю; багатодітним родинам; отримувачам житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг, які мають реєстрацію у Запоріжжі. Матеріальна допомога також надається особам зазначених пільгових категорій, які не мають реєстрації у Запоріжжі, але є власниками/співвласниками пошкодженого житла.

Прийом документів здійснюється відділами прийому громадян по районах департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради за місцем реєстрації громадянина.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради, на сьогодні матеріальну допомогу отримали 377 осіб цих категорій на загальну суму 5 млн 706 тис. грн.