Постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС запоріжці отримують фінансову підтримку

08.12.2023 15:10

На додаток до державних соціальних гарантій у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти бюджету Запорізької міської територіальної громади, здійснюється підтримка громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

За інформацією департаменту соціального захисту населення, на сьогодні у Запоріжжі на обліку перебувають 204 сім’ї, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цього року таким родинам надано фінансову допомогу у розмірі 2000 грн на сім’ю. Виплати здійснюються двічі на рік по 1000 грн: у квітні до дня пам'яті Чорнобильської катастрофи та у листопаді – до дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Також за поданням громадської організації, яка об’єднує чорнобильців міста, у квітні та листопаді надано цільову допомогу 100 членам цієї організації у розмірі 2000 грн.

Варто зазначити, що цього року розміри допомог було збільшено, на що з міського бюджету було спрямовано понад 600 тис. грн.