«Центр управління інформаційними технологіями» відзвітував про роботу в поточному році

21.12.2023 12:45

У міській раді відбулась презентація звіту про використання бюджетних коштів комунальним підприємством «Центр управління інформаційними технологіями». Керівник КП розповів про реалізовані цього року ініціативи та заплановані проєкти.

Протягом року підприємство вирішувало завдання, пов’язані з цифровізацією. Це підтримка цифрової інфраструктури, куди входить Центр обробки даних, мережеве обладнання, інтернет, телефонія, технічна підтримка електронних сервісів (сайт Запорізької міської ради, контакт-центр 15-80), забезпечення функціонування системи «Безпечне місто», кібербезпека. Директор КП «ЦУІТ» Олексій Бєліков зазначив, що цього року було розширено мережу зовнішнього відеоспостереження на 43%.

Окрім цього, фахівці підприємства активно займались розробкою власних цифрових продуктів. Зокрема впроваджено декілька нових продуктів, спрямованих на автоматизацію процесів, підвищення зручності для містян. Це комунальний контакт-центр «15-80». Раніше сайт центру адмініструвався силами приватного підприємства, нині з працівники КП «ЦУІТ» розробили власну програму та отримали за неї свідоцтво про авторське право, після чого її було запущено в роботу. Загалом протягом року фахівці контакт-центру прийняли понад 105 тисяч звернень та надали більше 106 тисяч консультацій. Щоденно до служби «15-80» надходять від 600 до 1500 звернень.

Також розроблений чат-бот «15-80». Він інтегрований в систему, завдяки чому запоріжці автоматично отримуватимуть повідомлення про заплановані та аварійні роботи, та зможуть дізнатись корисну інформацію про міські лікарні, транспорт тощо. Чат-бот планують запустити вже з 1 січня.

Ще одна розробка – це онлайн-сервіс «Робота в Запоріжжі». Його метою є допомога з працевлаштуванням містянам та переселенцям в органах місцевого самоврядування та на комунальних підприємствах Запоріжжя. Ця автоматизована інформаційна система дозволяє оперативно інформувати пошуковувачів роботи в Запоріжжі про актуальні вакансії, а виконавчим органам, комунальним підприємствам міста дозволить формувати кадровий резерв для заміщення вакантних посад.

Також впродовж року було оновлено модуль «Укриття», розмішений на сайті Запорізької міської ради. На мапі розташовані всі укриття, доступні в Запоріжжі. Тут також можна переглянути їх зовнішній вигляд, дізнатись його площу та місткість, адресу. Ще однією з нових розробок підприємства є програма «Помічник ради». Вона призначена для зберігання інформації про засідання міської ради, погоджувальної ради, депутатських комісій, виконавчого комітету, а також проєктів рішень.

Що стосується фінансової діяльності підприємства, то фінансовим планом на діяльність КП було передбачено 38 млн грн. Витрати на кінець року очікуються в розмірі 34 млн грн. Таким чином підприємству вдалося зекономити 4 млн грн.