Заступник міського голови Анатолій Васюк відзвітував про свою діяльність за рік

22.12.2023 09:05

Заступник міського голови Анатолій Васюк підсумував роботу підпорядкованих йому департаментів і комунальних закладів та окреслив перспективи діяльності у наступному році.

Так, наступного року буде продовжено реалізацію програм КП «Центр управління інформаційними технологіями». Зокрема наразі комунальне підприємство спільно з Інститутом розвитку міста опрацьовують модернізацію програм «Безпечне місто», «Контакт центр 15-80». Також продовжиться розробка модуля надзвичайних ситуацій, веб-порталу Запорізької міської ради та інших цифрових сервісів. Триватиме й розвиток КУ «Інститут розвитку міста». Наразі ця установа задіяна в усіх сферах розвитку та дійсно виконує ті функції, які були в неї закладені.

Більш детально Анатолій Васюк зупинився на розвитку медичної галузі. З наступного року у Запоріжжі посилиться робота зі створення територіальних медичних округів, об’єднання лікарень і визначення їх спеціалізації.

- Ми не будемо чекати закінчення війни та ще 6 місяців після, щоб сформувати спроможну мережу. Ми вже формуємо її такою, якою вона повинна бути. Разом з тим жодного закладу не буде закрито, жодного лікаря, молодшого медичного персоналу не буде скорочено, - наголосив Анатолій Васюк.

Щодо фінансування галузі охорони здоров’я, то наступного року очікується збільшення витрат зокрема на забезпечення лікарськими засобами пацієнтів з орфанними захворюваннями та оновлення матеріально-технічної бази в частині придбання дороговартісного обладнання.

В освітній галузі наступного року основну увагу буде зосереджено на забезпеченні безпечних умов для учнів. Актуальним залишається відбудова укриттів, пожежна безпека тощо. Також увагу буде приділено проєктам енергоефективності, триватиме також і реформування галузі.

У соціальній сфері наступного року буде посилена робота відділення соціальної підтримки захисників і захисниць в частині адаптації, реабілітації, психологічної, соціальної підтримки військових та їхніх родин. Також буде приділено увагу розвитку напрямку геріатрії та підтримці відділів денного перебування інвалідів.

Завершуючи доповідь, Анатолій Васюк зазначив, що цей рік завершується повним перезавантаженням та оптимізацією всіх департаментів, які знаходяться в його підпорядкуванні. Ці процеси вивільнили частину коштів, які надалі планується спрямувати в тому числі й на розвиток тих напрямків, де відбулись реформи.