У Запоріжжі депутати виділили кошти на соціальну підтримку населення у 2024 році

26.12.2023 10:15

На 22-й сесії Запорізької міської ради депутати підтримали зміни до міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя в частині видатків на 2024 рік.

Програма соціального захисту населення спрямована на організацію захисту інтересів соціально вразливих категорій громадян на місцевому рівні в доповнення до державних соціальних гарантій. На виконання завдань програми у міському бюджеті на 2024 рік передбачено майже 92,2 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на надання різних видів матеріальної допомоги понад 14 тисячам громадян з числа дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників антитерористичної операції, заходів оборони у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та членів їх сімей та іншим категоріям громадян. Для цього передбачено 45,7 млн грн. Також 1,3 млн грн буде спрямовано на фінансову підтримку громадським об’єднанням ветеранів.

Передбачені у програмі кошти і на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій містян. Видатки у розмірі 20,4 млн грн будуть спрямовані на відшкодування перевізникам за пільговий проїзд.

Окрім цього, 1,6 млн грн виділено на підтримку внутрішньо переміщених осіб на виплату грошової допомоги на тимчасове проживання. Також передбачено фінансування у розмірі 18,8 млн грн на компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.