В обласному центрі відбувся конкурс «Запорізький торт»

28.12.2023 11:05

Протягом двох місяців у місті тривав конкурс на найкращий запорізький торт. Його організував власник однієї з місцевих кондитерських. Обирали найсмачніший виріб серед 55 пропозицій. І от днями визначилися з переможцем та ще двома призерами, які посіли друге та третє місця.

Конкурс на кращий запорізький торт влаштовують другий рік поспіль. Організатори кажуть, що отримали дуже багато відгуків на свою ідею - всього містяни презентували 55 тортів, тоді як минулого року на конкурс було представлено 33 торти. У конкурсі могли взяти участь всі бажаючі, цьогоріч свої солодкі вироби представили навіть діти: дівчинка 11 років та 13-річний хлопець.

Побачивши оголошення про конкурс «Запорізький торт», взяти участь в ньому вирішила і Катерина Сидорцова. Розповідає, понад 4 роки займається кондитерською справою, починала з того, що готувала ласощі для сім’ї. Нині ж хобі переросло у роботу. Презентувала виріб, який вже давно припав до душі її клієнтам - морквяний торт. Її робота посіла почесне третє місце.

Друге місце зайняв торт Ольги Симоненко - медовик, прикрашений шоколадними трояндами. Над його рецептом майже не міркувала, адже це - улюблений торт її сім’ї.

А перше місце віддали торту Вікторії Обішенко, який вона назвала «По-українськи». Рецепт – повністю авторський, створений саме для конкурсу.

Кращий запорізький торт обирали професіонали-кондитери разом з організаторами заходу, а також минулорічними переможцями. Зазначають, солодким змаганням хотіли підняти настрій та бойовий дух запоріжців. Кожен з учасників конкурсу отримав смаколики від громадської організації "Добродій Ukraine" та партнерів, а переможці - ще й грошові винагороди. За перше місце - 5 тисяч гривень, за друге - 3 тисячі і за третє – 2 тисячі гривень.