На вулиці Калібровій масштабні ремонтні роботи - дорожники укладають новий асфальт

05.04.2018 13:43

Робітники КП «ЕЛУАШ» розпочали середній ремонт дороги по вулиці Калібровій. Сьогодні дорожники укладають новий асфальт. У найближчі дні роботи будуть завершені.

Нагадаємо, що міський голова Володимир Буряк визначив дорогу по вулиці Калібровій одним з першочергових і важливих об'єктів, які потребують ремонту. Перед КП «ЕЛУАШ» було поставлене завдання у найкоротші терміни привести її у порядок. 

Варто зазначити, що середній ремонт востаннє на даній ділянці виконувався в 2005 році. Після того тільки ямковий. Дорога стала фактично непроїзною.

Сьогодні на об'єкті киплять роботи з середнього ремонту найбільш проблемних ділянок проїжджої частини. Комунальники приступили до укладання асфальтобетону.

- Якщо врахувати, що ця дорога будувалася років 40 назад, то вона не розрахована на такий великий потік транспорту. До того ж тут їздять великовантажні машини вагою 60-80т. Дорожнє покриття не витримує навантаження. Ремонтні роботи на даній ділянці ведуться шостий день. Працювали і у вихідні. Сьогодні виконується підготовка основи за допомогою гідромолотів, робиться вирівнюючий шар з очисткою, нанесенням бітумної сітки - все, що необхідно відповідно до технологічних вимог. Потім укладається основний шар асфальтобетону. Працюємо з асфальтобетоном типу А, - розповіла начальник Заводського ДЕУ КП «ЕЛУАШ» Ольга Рой.

У ремонті задіяно 17 одиниць спецтехніки. Середній ремонт виконується на загальній площі близько 6 тис. кв. м. Буде укладено понад 1 тис. т асфальтобетону.

В суботу планується завершити середній ремонт. На ділянці дороги, що залишиться по вулиці Калібровій, «еулашівці» зроблять аварійний ямковий ремонт.