Зміни до Генерального плану Запоріжжя обговорили на засіданні містобудівної ради

18.07.2017 17:31

Сьогодні, 18 липня в малій залі Запорізької міської ради відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради. Учасники наради обговорювали зміни, які планується внести до Генерального плану міста.

Як розповів виконуючий обов'язки директора департаменту архітектури та містобудування Павло Назаренко, проект внесення змін до головного документа розвитку та благоустрою Запоріжжя вже пройшов етап громадських слухань. Пропозиції та побажання, які надходили в ході проведення обговорень до розробників, були враховані. Тепер свою експертну думку повинна винести профільна містобудівна рада.

- Це черговий етап внесення змін до Генерального плану міста, ми рухаємося до того, щоб представити їх на сесію міської ради. Архітектурно-містобудівна рада - це представники професійної архітектурної громадськості Запоріжжя, а також представники профільних служб. Результати засідань містобудівної ради разом з матеріалами проекту внесення змін до Генерального плану будуть відправлені на експертизу. Після отримання експертного аналізу документ буде винесений на сесію міської ради, - розповів Павло Назаренко.

Члени містобудівної ради заслухали доповіді розробників про особливості змін, які будуть внесені до Генерального плану, задавали свої запитання.

Для довідки: Генеральний план Запоріжжя був затверджений в 2004 році. У минулому році, за дорученням міського голови Володимира Буряка був підготовлений проект змін до Генплану. Зараз документ проходить узгодження в архітектурно-містобудівній раді. Після в проект Генплану внесуть зміни і відправлять на державну експертизу. Стверджувати оновлений Генеральний план будуть на сесії Запорізької міської ради.