Програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай» у дії. 27 липня перший трамвай, зібраний в Запоріжжі, вийде на маршрут

20.07.2017 12:14

Запоріжжя отримало ліцензію на виробництво 50 трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс».

В рамках програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» збірка рухомого складу буде проводитися на базі КП «Запоріжелектротранс». Це дозволить значно зекономити бюджетні кошти і на виході отримати нові машини - сучасні, комфортні, економічні. За енерговитратами нові трамваї на 30% економніше нині діючих.

На завершальний етап виходить випробування першого трамвая, зібраного у Запоріжжі. На черзі випуск ще трьох.

- Незабаром ми отримаємо підтверджуючі документи, що запорізький трамвай пройшов атестаційну комісію і сертифікат на перший кузов. Планується, що вже у кінці липня трамвай вийде на лінію. Швидше за все він буде ходити за маршрутом №3. Всього у цьому році плануємо зібрати чотири запорізьких трамваї. Решта вже знаходяться в цехах підприємства, ведуться роботи, - зазначив міський голова.

Головна вимога Володимира Буряка до КП «Запоріжелектротранс» - якість збірки трамвая.

Нові трамваї мають сучасний зовнішній вигляд. Вони частково з низькою підлогою, пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Вагони обладнають сучасною системою управління.

Під час однієї з робочих поїздок до Запоріжжя програмою «Запорізький трамвай» зацікавився Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначив, що напрацювання запорожців по збірці трамваїв можуть бути застосовані і в інших містах України.