Молоді запорізькі сім'ї отримують кредити на житло. Частину витрат компенсує міський бюджет

19.06.2018 14:18

У Запоріжжі успішно працює міська програма забезпечення молоді житлом. Відповідно до неї молоді запоріжці можуть отримати пільгові кредити на придбання, будівництво (реконструкцію) житла. Частина цих кредитів компенсується з бюджету міста. У 2018 році на ці цілі передбачено 10 мільйонів гривень. Сьогодні відбулося вручення сертифікатів Цільової програми забезпечення молоді житлом ще двом сім'ям.

У великому залі міської ради відбулося засідання міської молодіжної ради. У його роботі взяв участь міський голова Володимир Буряк.

- Зовсім недавно тут вітали обдаровану молодь. Вручали сертифікати премій за успіхи в навчанні та науковій діяльності. Сьогодні ще одна важлива подія - сесія міської молодіжної ради. Кожен представник молоді впевнений, що у нього попереду багато прекрасних проектів і немає нічого неможливого. Це одна з тих рушійних сил, яка сприяє розвитку міста, країни, - зазначив Володимир Буряк.

Відбулося нагородження представників молодіжного активу Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради. Також міський голова вручив сертифікати Цільовий програмою забезпечення молоді м. Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки двом запорізьким сім'я - Бугайових-Макаренко і Гуч.

Відзначимо, в цьому році в рамках міської програми молодіжного кредитування кредити отримали дванадцять запорізьких сімей. Серед них члени багатодітних сімей, учасники АТО і так далі. Планується, що в цьому році такі пільгові кредити отримає ще кілька сімей.

Зокрема в родині Бугайових-Макаренко не так давно народилася трійня, і вони потребували поліпшення житлових умов. Вони зверталися в різні інстанції, в тому числі до міського голови Володимира Буряку. В результаті вони стали учасниками програми молодіжного житлового кредитування. За словами членів сім'ї, 50% суми кредиту їм компенсує місто.

- Перед молоддю стоїть багато проблем. Одна з них - забезпечення житлом. У Запоріжжі працює міська програма молодіжного житлового кредитування. На жаль, така програма сьогодні не діє на загальнодержавному рівні. Сподіваюся, що вона також почне працювати і можна буде активніше вирішувати питання забезпечення молоді житлом, - заявив Володимир Буряк.