В Заводському районі завершується капітальний ремонт трамвайного переїзду на перетині вулиць Павлокічкаська-Глазунова. Оновлено.

21.06.2018 12:42

З 2016 року міська влада взялася впорядковувати ділянки доріг, на яких розташовані трамвайні переїзди. Багато з них через тривалу експлуатацію стали аварійними. Завершуються роботи з капітального ремонту ще одного переїзду, розташованого в Заводському районі.

Трамвайний переїзд на перетині вулиць Глазунова-Павлокічкаська потребував капітального ремонту. За десятки років його експлуатації було зруйновано основу рейкового шляху. Через це на асфальтовому покритті постійно утворювалися великі ями.

З жовтня 2017 року стартували роботи. Було замінено 500 кв. м. тротуарної плитки, 260 кв. м. асфальтового покриття проїжджої частини. Важливою частиною ремонту стала заміна основи рейкового шляху. 

- Рейки рухалися вгору-вниз. Скільки не ремонтували дорогу, асфальтове покриття руйнувалося. Розібрали все дощенту, заново поклали шпали, зверху зробили дорожнє покриття. Паралельно фахівці КП «Запоріжелектротранс» замінили електроопори, КП «Запоріжміськсвітло» забезпечили роботу системи зовнішнього освітлення, встановили додаткові світильники, КП «ЕЛУАШ» почистили великий дощеприймач, який проходить під перехрестям. За проектом додатково зроблений водовідвід з проблемної частини дороги. Понеділок-вівторок комісійно приймемо в роботу, з підрядником на сьогодні проговорили ряд зауважень. Він взяв на себе зобов'язання все усунути, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

Всього за 2016-2017 роки в Заводському районі були виконані поточні ремонти близько 20 трамвайних переїздів, капітальний ремонт переїзду на перетині вулиць Павлокічкаська-Молодіжна. На контролі районної адміністрації ще кілька проблемних ділянок, які потребують ремонту.