У Запоріжжі офіційно відкрили Туристичний інформаційний центр

25.06.2018 15:36

Сьогодні відбулося офіційне відкриття Туристичного інформаційного центру, який розташований за адресою проспект Соборний, 151. Це перший подібний центр в Запоріжжі, який до того ж створений як міське комунальне підприємство. Його організація - частина міської програми розвитку туризму, яка реалізується в Запоріжжі.

У відкритті Туристичного інформаційного центру взяли участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, радник першого віце-прем'єр-міністра Іван Ліптуга. На захід були запрошені представники туристичної індустрії з Києва, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Тернополя, Умані та інших міст України.

- Відкриття Туристичного інформаційного центру - подія для Запоріжжя. У місті існує програма розвитку туризму. У минулому році ми провели перший міжнародний туристичний форум, який зібрав досить багато людей, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що міська влада багато робить для того, щоб місто було більш привабливим для туристів. Ремонтуються дороги, реконструюються парки і сквери, будується новий пасажирський термінал аеропорту, підтримується в належному стані злітно-посадкова смуга. Відкриття туристичного інформаційного центру - ще один крок у цьому напрямку.

- Турцентр дозволить туристам отримувати необхідну інформацію, але він не повинен обмежуватися тільки цим. Багато чого буде залежати від людей, які тут працюють, наскільки вони зможуть прищепити любов до нашого міста туристам, які до нас приїжджають, - підкреслив Володимир Буряк.

На відкритті також виступив народний депутат України Петро Сабашук, завдяки якому була виділена субвенція, яка пішла на закупівлю меблів для туристичного інформаційного центру тощо

Відзначимо, комунальне підприємство «Туристичний інформаційний центр» Запорізької міської ради крім інформаційних послуг буде пропонувати відвідувачам індивідуальний підбір і організацію екскурсійних турів, продаж сувенірної продукції і так далі.

Також відбулася урочиста церемонія підписання Меморандуму про співпрацю в сфері туризму між Запоріжжям, іншими містами України і представниками туристичного бізнесу регіонів нашої країни.

Туристичний інформаційний центр розташований за адресою проспект Соборний, 151, телефон 050-424-20-54, електронна пошта mycitytic@gmail.com.

Міський голова прокоментував відкриття Туристичного інформаційного центру на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».