У Запорізькому Туристичному інформаційному центрі розпочато новий проект

09.07.2018 14:30

Новий проект «Дні музеїв в Туристичному інформаційному центрі» стартував сьогодні у Запоріжжі. Він покликаний популяризувати музеї обласного центру та «наблизити» їх до запоріжців і гостей міста. В рамках нового проекту з 9 по 12 липня триватиме перша експозиція «Музей конструктивізму. Запорізький конструктивізм. Світова історія».

Перша експозиція в рамках проекту «Дні музеїв в Туристичному інформаційному центрі» представлена від музею конструктивізму. Тут відвідувачі можуть побачити унікальні фото Соцміста, це історія Запоріжжя у фотографіях 20-30 років минулого століття із архіва фото та кінематографії ім. Пшеничного м. Київ.

- Ми привезли стенди з фотографіями історії м. Запоріжжя. Це 20-30 роки, це були часи авангарду у мистецтві. Класичний модернізм міжвоєнного періоду або конструктивізм – був затребуваний в усьому світі стиль. І Соцмісто Запоріжжя – це частина світової історії архітектури, - відзначив директор АРТ-резиденції «Конструктивізм» Юрій Бараннік .

У рамках роботи експозиції щодня об 11.00 відбуватимуться лекції для відвідувачів. Начальник управління туризму департаменту культури та туризму Катерина Сімонова запросила усіх бажаючих запоріжців та гостей міста відвідати лекції. Теми лекцій: «Архітектура міжвоєнного періоду Запоріжжя – світова перлина модернізму», «Чарівний трикутник: Хортиця, Дніпрогес, Соцмісто» та презентація і перегляд унікальних архівних відео та фото Запоріжжя 20-30 років.

- Сьогодні дуже важлива подія. Цією експозицією ми відкриваємо великий проект «Дні музеїв у туристичному інформаційному центрі». Тут не просто представлені експонати, тут відбуватиметься жива розмова із туристами та гостями. Ми вважаємо дуже важливим представити Запоріжжя з точки зору того, що у нас є унікальна архітектура. Я запрошую всіх бажаючих відвідати експозицію. Я впевнена, що кожен відвідувач знайде для себе тут щось нове та цікаве, - сказала Катерина Сімонова.

В рамках проекту «Дні музеїв в Туристичному інформаційному центрі» вже розроблено план заходів. По завершенню експозиції від музею конструктивізму, наступним свої експонати у залі Туристичного інформцентру представить Запорізький обласний краєзнавчий музей. Щоправда, поки тему експозиції організатори тримають у таємниці.