Володимир Буряк проконтролював хід ремонтних робіт на трамвайному переїзді в Шевченківському районі

10.07.2018 14:08

У Шевченківському районі Запоріжжя ремонтують трамвайний переїзд на перехресті вулиць 8 Березня та Верещагіна. Роботи стартували з початку липня поточного року. Хід їх виконання сьогодні проконтролював міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Капітальний ремонт об'єкту проводиться в рамках міської програми з ремонту трамвайних переїздів. Великі транспортні розв'язки, від яких залежить рух і безпека як автомобільного, так і електротранспорту, ремонтуються в різних районах міста.

Роботи на цій ділянці в розпалі: зроблено розбирання старого трамвайного полотна, підготовлена основа для нового полотна, укладені шпали і змонтовані рейки по одній стороні руху. Роботи по другій стороні почнуться після закупівлі чергової партії рейок. При наявності матеріалів планується закінчити ремонт до середини серпня. Ціна капремонту - близько 2,5 млн.грн. Протяжність переїзду - 54 м.

Також капітальний ремонт трамвайних колій ведеться в декількох метрах від даного об'єкту - на перетині вулиць 8 Березня та Шевченка. Тут роботи стартували ще в минулому році, проте виникли проблеми з постачанням трамвайних рейок. На сьогодні ремонт на цій ділянці призупинений.

Володимир Буряк поспілкувався з підрядниками і поставив завдання - відновити роботи і закінчити їх у стислі терміни.

- Ми повинні якомога швидше відновити рух на цьому трамвайному вузлі - по вулиці 8 Березня та Шевченка, і відповідно 8 Березня - ул.Верещагіна. Об'єкт по вул.Шевченка виявився особливо проблемним. І мова йде не тільки про відсутність необхідних матеріалів. Проблема криється в старих каналізаційних і водопровідних трубах, які йдуть до кожної вулиці приватного сектору - ці комунікації працюють вже понад 50 років. Прийшов час їх замінити. Тому сьогодні цей проект дуже витратний - в цінах 2017 року це понад 70 млн.грн. Однак є проект, є розуміння. Будемо шукати гроші і втілювати все-таки проект в життя, - розповів журналістам міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Зараз вже налагоджений діалог з Дніпропетровським заводом, який забезпечить запорізьких підрядників поставкою трамвайних рейок. Перша партія надійде вже на початку серпня. Також стартує аварійний ремонт трубопроводу по вулиці Каліброва. Після його проведення розглянуть питання про відновлення руху по вулиці Шевченка.