У Запоріжжі проінспектували технічний і санітарний стан маршруток

02.08.2018 13:41

У Запоріжжі ведеться постійний контроль за якістю пасажирських перевезень на міських маршрутах. Умови дотримання перевізниками договірних зобов’язань, перевезення пасажирів пільгових категорій та технічний і санітарний стан автомобілів перевіряє робоча група, яка була створена минулого року. Черговий рейд відбувся 2 серпня на кінцевій зупинці «Залізничний вокзал Запоріжжя-1».

Фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління національної поліції, представники Державної служби управління транспортної безпеки в Запорізькій області перевіряла авто, які обслуговують маршрути № 84, 74, 55.

Як розповів головний спеціаліст управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Ілля Жуков, фахівці управління перевіряють наявність у водіїв тимчасового талону, зовнішню та внутрішню візуальну інформацію про маршрут, квитково-облікову касу тощо. 

Під час перевірки на маршруті №74 було виявлено порушення - маршрутка, яка перевозила пасажирів, закріплена за іншим автопідприємством. Водій вийшов на маршрут без відповідно оформлених документів в частині заміни зламаної машини на іншу.

- У одній з маршруток, які обслуговують 74-й маршрут, ми зафіксували відсутність схеми маршруту, графіку руху, окрім того, автомобіль не належить до підприємства-перевізника. За фактом порушення фахівці Укртрансбезпеки складуть акт, - розповів Ілля Жуков.

За результатами складених актів перевізникам будуть направлені вимоги щодо усунення виявлених порушень. Рейди з перевірки технічного та санітарного стану транспорту тривають.