У Запоріжжі відновлять малі річки

22.08.2018 16:00

На засіданні депутатської комісії з питань екології сьогодні презентували проект міської програми реновації малих річок міста Запоріжжя.

За дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради розробило міську програму реновації малих річок міста Запоріжжя. Програма розрахована на 10 років. Вона передбачає низку заходів, спрямованих на відновлення водойм, раціональне використання водоохоронних зон та ландшафтну організацію прилеглих до річок територій.

Як зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв, була проведена велика підготовча робота. Заходи, передбачені програмою, об’ємні та потребують значних витрат, але їх впровадження дозволить відновити існуючі водні ресурси та перетворити їх на зони відпочинку для запоріжців.

– Програма реновації малих річок Запоріжжя – це ініціатива міського голови Володимира Буряка. Вона була розроблена фахівцями управління з питань екологічної безпеки. Про її якість свідчить висока оцінка від Національної академії наук України та ряду консалтингових природоохоронних організацій, які працюють у Європі. Розроблений комплекс заходів дозволить окрім місцевого бюджету залучити до відновлювальних проектів державні субвенції та грантові кошти, – розповів Валерій Еделєв.

Члени депутатської комісії підтримали проект програми. Документ винесений на розгляд сесії міської ради.