Двадцять трамваїв для Запоріжжя. Завдання на 2018 рік

21.09.2018 12:28

Цього року рухомий склад КП «Запоріжелектротранс» має поповнитися двадцятьма трамваями. Таке завдання міський голова Володимир Буряк поставив перед керівництвом підприємства. Це повинно стати результатом реалізації програми «Запорізький трамвай». Питання оновлення трамвайного парку обговорювалося сьогодні під час засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк нагадав, що програма «Запорізький трамвай» передбачає виготовлення, капітальний ремонт та придбання трамвайних вагонів. У 2017 році на лінію вийшли чотири перших трамваї, зібраних у Запоріжжі. Ще кілька були капітально відремонтовані. У цьому році програма передбачає збирання чотирьох трамваїв, капітальний ремонт ще чотирьох вагонів та придбання дванадцяти капітально відремонтованих трамваїв, які раніше експлуатувалися у країнах ЄС.

На сьогодні вже виконано капітальний ремонт чотирьох трамваїв, які вичерпали строк експлуатації. Розпочалося збирання першого у цьому році запорізького трамваю. Завдання – до кінця року виготовити чотири таких вагони. Придбано дванадцять європейських трамваїв. Перші чотири з них вже прибули до міста. Один вже проходить випробування, ще три готують до виходу на лінію.

- Завдання максимум для керівництва «Запоріжелектротрансу» - до кінця року на лінію мають вийти всі дванадцять трамваїв, придбаних у Європі. Таким чином, враховуючи виготовлення, капітальний ремонт та придбання вагонів, цього року у Запоріжжі повинні з’явитися двадцять трамваїв. Якщо врахувати, що сьогодні у місті щоденно на лінію виходять близько п’ятдесяти трамваїв, то ще два роки такої роботи дозволять нам оновити трамвайний парк, а потім перейти до збільшення кількості трамваїв, - заявив Володимир Буряк.