Запорізьким випускникам курсів професійної перекваліфікації учасників АТО вручили дипломи

25.09.2018 16:47

25 вересня відбулось урочисте вручення дипломів першим 20 учасникам АТО, які пройшли навчання в рамках проекту «Створення умов для професійної перекваліфікації учасників АТО в м. Запоріжжі».

Проект «Створення умов для професійної перекваліфікації учасників АТО в місті Запоріжжя» створений за ініціативи ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» при підтримці міської влади та проекту «Партнерство для розвитку міст» («ПРОМІС», Канада). Мета - сприяння інтеграції учасників АТО до суспільного життя, їх працевлаштування, поліпшення взаємодії і координації місцевих органів влади та членів громад, неурядових організацій, малих та середніх підприємств з цих питань, створення єдиної концепції, що стане допоміжним інструментом у цьому напрямку як у м. Запоріжжі, так і інших містах.

Як зазначив директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Володимир Жуков, проект професійної перепідготовки ветеранів АТО став переможцем конкурсу Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств від проекту «Партнерства для розвитку міст» (ПРОМІС).

- На сьогодні соціальна ініціатива вдало реалізована та має конкретні результати. 20 слухачів з числа учасників АТО пройшли перепідготовку та отримали свідоцтва. Сподіваюсь, що знання, які вони отримали під час навчання, стануть в нагоді у їх подальший професійній діяльності, – зазначив Володимир Жуков.

Проект передбачає два етапи. Тривалість кожного етапу – 3 місяці, протягом яких 40 осіб - колишніх учасників АТО (по 20 на кожному етапі) - проходять навчання та отримують кваліфікацію газоелектрозварювальників. Навчання проходить на базі ДП «Запорізький навчально-курсовий комбінат». Перші слухачі вже завершили курс та отримали свідоцтва. Набрані вже наступні 20 учасників. Навчання другої групи закінчиться в середині грудня поточного року.