У Запоріжжі встановили меморіальну дошку герою АТО Олександру Пивоварову

08.10.2018 15:41

Меморіальну дошку захиснику України, герою АТО Олександру Пивоварову відкрили сьогодні на будинку по вул. Леоніда Жаботинського, 39. Вшанувати пам'ять загиблого військовослужбовця прийшли рідні та друзі, представники міської влади та небайдужі запоріжці.

Голова районної адміністрації по Вознесенівському району Андрій Звегінцев розповів, що меморіал встановлений на фасаді будинку, де проживав Олександр Пивоваров. З ініціативою таким чином вшанувати пам'ять земляка виступив депутатський корпус міської ради за згоди батьків.

– У Запоріжжі вшановують пам'ять героїв, які загинули, захищаючи нашу країну. Сьогодні ми відкрили меморіальну дошку Олександру Пивоварову, запоріжцю, який загинув, захищаючи Донецький аеропорт. Він одним із перших пішов захищати Україну, в березні 2014 року, та героїчно загинув. Його подвиг не буде забутий, – зазначив Андрій Звегінцев.

Меморіальну дошку відкрили голова районної адміністрації по Вознесенівському району Андрій Звегінцев, депутат міської ради В’ячеслав Зайцев та мати героя, Ольга Пивоварова. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв та поклали квіти до меморіалу.

Нагадаємо, Олександр Сергійович Пивоваров (08.09.1988-28.09.2014), учасник бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, стрілець-помічник гранатометника 79 окремої аеромобільної бригади. Указом Президента України №270 / 2015 від 15 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно). У Запоріжжі на честь Олександра перейменовано колишню вулицю Суворова.