Шляхопровід на проспекті Металургів укріплюють з допомогою паль

14.11.2018 12:00

Шляхопровід на проспекті Металургів розпочали укріплювати за допомогою паль, щоб не допустити його руйнування. Зараз роботи йдуть на лівій частині шляхопроводу, яка перекрита для руху транспорту. Тут вже встановлено 59 паль. Підрядники починають встановлювати опорну стінку. Якщо дозволять погодні умови, то цього року тут повинні залити залізобетонні плити. Сьогодні хід реконструкції шляхопроводу проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів – складова з програми розвитку міської інфраструктури, у рамках якої підвищена увага приділяється ділянкам доріг, транспортним розв’язкам, шляхопроводам, де щоденно проходить велика кількість транспорту. Серед них і шляхопровід на проспекті Металургів, який з’єднує Заводський район з центром міста.

Реконструкція розпочалась у липні. Проект включав роботи як на пішохідному містку, так і на автодорожній частині. Проектом було передбачено заміну асфальтного покриття дороги та пішохідної частини, огорожі моста, усунення дефектів і руйнувань обелісків мосту та залізобетонних конструкцій залізничного тунелю, заміну освітлення, перебудову тролейбусної контактної мережі.

На сьогодні пішохідний місток вже заасфальтований та відкритий для пішоходів. Однак під час ремонту було виявлено, що сам шляхопровід, по якому пересувається автотранспорт, потребує укріплення. В іншому випадку існує загроза його руйнування. Під час наради, яка відбулася 10 жовтня, міський голова Володимир Буряк доручив проектувальникам підготувати варіанти вирішення проблеми.

У результаті було прийняте рішення про укріплення шляхопроводу за допомогою встановлення паль, з внесенням необхідних змін до проекту. Роботи було вирішено розбити на два етапи, що дозволить обмежитися перекриттям лише частини шляхопроводу. Перший етап цих робіт, який стосується лівої частини шляхопроводу, вже розпочався.

- На цій частині шляхопроводу вже встановлено палі. Зараз монтують конструкції для опорної стінки, які потім заллють бетоном. Якщо дозволять погодні умови, то вже цього року підрядники обіцяють залити на лівій частині шляхопроводу бетонні плити, щоб потім можна було переходити до облаштування дорожнього покриття, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що виявлений аварійний стан шляхопроводу змусив внести зміни до проекту. Це призведе до подорожчання робіт, але іншого виходу немає. При цьому повністю рух перекривати не планується, адже розташована поряд вулиця Верхня просто не зможе пропустити таку кількість транспорту.

- Розумію, що для бюджету це додаткові витрати. Однак це потрібно зробити. До нового року поставлене завдання вийти на бетонні роботи. Якщо нам дозволять погодні умови, то будемо бетонувати цього року. Потім перейдемо до наступних робіт. Після завершення реконструкції лівої частини відкриємо по ній рух, розпочнемо роботи на правій частині шляхопроводу. Впевнений, що після такої реконструкції шляхопровід прослужить багато років, - заявив Володимир Буряк.