70 Святих Миколаїв привітають особливих запорізьких дітей

19.12.2018 11:04

У Запоріжжі стартувала щорічна акція «Святий Миколай-2019». 200 дітей з обмеженими можливостями отримають подарунки та привітання від помічників Святого Миколая.

Сімнадцятий рік поспіль в Запоріжжі проводиться міська благодійна акція «Святий Миколай». Вона покликана надати увагу та турботу тим, хто в цьому має особливу потребу - дітям з обмеженими можливостями. Сьогодні біля стін Запорізької міськради зібралися 70 помічників Святого Миколая. Вони вирушать у всі райони міста, щоб привітати з Новорічними та Різдвяними святами хлопчиків та дівчат, які за станом здоров'я не виходять з дому.

Перед початком заходу відбулася театралізована вистава. Тут були маленькі сніжинки, Святий Миколай, Зима та сніговики.

З привітанням до учасників акції звернувся заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Для багатьох запоріжців і для мене особисто новорічні свята розпочинаються з Дня Святого Миколая. Сьогодні ми також розпочинаємо марафон новорічних привітань з найдобрішої традиційної акції. Наші помічники Святого Миколая у кожному районі міста завітають до дітлахів, які за станом здоров'я не виходять з дому, та подарують їм святковий настрій та подарунки, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови розповів, що у Запоріжжі проживає близько 3 тисяч дітей соціально незахищених категорій. Всі вони будуть охоплені на свята увагою та турботою. В рамках міських програм у напрямку соціального захисту запорізькі хлопці та дівчата зможуть побувати на благодійних новорічних і різдвяних виставах та отримати подарунки до свят.