Початок будівництва нового терміналу запорізького аеропорту – одне з найбільших досягнень для міста

27.12.2018 10:30

У 2019 році планується завершити будівництво пасажирського терміналу. Наразі вже виконано близько 50% будівельних робіт. Потужності нового терміналу в перспективі нададуть можливість збільшити кількість пасажирів запорізького аеропорту до 1 мільйона на рік.

Запорізький аеропорт успішно розвивається. Зростає кількість пасажирів та рейсів. Спорудження нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» відбувається згідно з графіком. У наступному році об’єкт планується завершити та ввести в експлуатацію.

- Найважливішим об’єктом цього року я вважаю Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». За неповний 2018 рік прибуток аеропорту склав близько 50 мільйонів гривень. Це стало можливим завдяки збільшенню пасажиропотоку. Очікується, що цього року послугами аеропорту скористається близько 400 тисяч пасажирів, - зазначив Володимир Буряк.

Збільшено кількість регулярних рейсів до Стамбулу, Мінська, Києва. Користуються популярністю й напрямки Анталії, Шарм-Ель-Шейху, Бургаса, Тель-Авіву, Тівату, Батумі. У 2018 році було відкрито перший регулярний рейс до Європи відомої польської авіакомпанії LOT «Запоріжжя – Варшава». Ще однією подією року стали кілька «експериментальних» рейсів «Запоріжжя – Барселона».

- Найбільшим досягненням останнього часу, не лише для Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», але і для всього міста, вважаю отримання дозволу на будівництво та початок робіт зі зведення нового пасажирського терміналу аеропорту, - повідомив Володимир Буряк.

Нагадаємо, площа нового терміналу складе понад 12 тис. кв. м. Пропускна здатність – 400 пасажирів на годину. При цьому у терміналу є внутрішні резерви для збільшення цього показника.

Роботи продовжуються. Змонтовано конструкції терміналу, завершується облаштування внутрішніх стін, скління, взимку підрядник працюватиме в середині терміналу. При будівництві терміналу використовуються новітні технології. Він буде укомплектований сучасним обладнанням.

Завершити будівництво нового терміналу планується у 2019 році. Для цього у бюджеті Запоріжжя передбачено 34 мільйони гривень. Всі інші витрати планується покривати за рахунок кредитних коштів, які повертатиме аеропорт за рахунок власних прибутків.