У січні на лінію вийдуть ще 5 додаткових трамваїв

28.12.2018 14:25

П’ятий трамвай запорізького виробництва вже майже готовий перевозити пасажирів. Зараз завершуються роботи по збиранню шостого трамвая, який повинен вийти на лінію наприкінці січня. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював реалізацію програми «Запорізький трамвай».

У 2017-2018 роках у Запоріжжі реалізується програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай», спрямована на оновлення рухомого складу запорізьких трамваїв. Вона включає збирання трамваїв, капітальний ремонт наявних трамваїв та придбання вагонів з Європи.

- Програма виконується за всіма трьома напрямками. Цього року на маршрути вийшли вже 9 європейських трамваїв, ще три почнуть перевозити пасажирів у січні. У першому кварталі 2019 року завершимо збирання ще трьох запорізьких трамваїв. У результаті 50% наявних трамваїв у Запоріжжі будуть новими, або капітально відремонтованими, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що модернізація електротранспорту продовжиться і у 2019 році. Це стосується не лише реалізації програми «Запорізький трамвай» - поставлене завдання у найближчі роки оновити всі трамвайні вагони.

- Це правильне рішення. Оновлені трамваї дійсно сучасні, обладнані сучасною електронікою, системою управління. Це комфортні, теплі вагони, що створює необхідні умови як для пасажирів, так і для роботи працівників «Запоріжелектротрансу», - підкреслив Володимир Буряк.

Новий трамвай зараз коштує не менше 20 мільйонів гривень, а зібраний в Запоріжжі – понад 6 мільйонів гривень, тобто в три рази дешевше. У 2019 році також продовжиться капітальний ремонт наявних трамвайних вагонів.

Генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач повідомив, що у січні на лінію загалом повинні вийти п’ять додаткових трамваїв. Це три трамваї придбані у Європі та два вагони, зібрані у Запоріжжі.

Також у бюджеті 2019 року передбачені кошти на закупівлю тролейбусів. Розглядаються різні варіанти. У тому числі придбання тролейбусів з автономним ходом.

Міський голова прокоментував реалізацію програми «Запорізький трамвай» на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».