Запоріжці можуть відстежити рух комунального транспорту за допомогою мобільного додатку

10.01.2019 14:25

У Запоріжжі запрацював мобільний додаток «DozoR City», який дозволяє містянам відстежувати рух громадського транспорту в режимі реального часу за допомогою мобільного телефону.

«DozoR City» - це мобільний додаток, завдяки якому можна слідкувати за рухом комунальних автобусів, трамваїв та тролейбусів у режимі реального часу. Також він показує схему руху, зупинки та розташування транспорту. Таким чином, обравши на мапі зупинку, можна побачити, за який час певний транспорт туди прибуде. Працює додаток поки що у тестовому режимі.

Відомості про транспортні маршрути та розклад руху в систему заносять диспетчери КП «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту».

- У місті працюють 6 автобусних, 6 тролейбусних та 7 трамвайних комунальних маршрутів. На транспортних засобах встановлені GPS- трекери, завдяки яким можна відслідкувати, в якій точці вони зараз знаходяться. Ці дані відображаються на комп’ютері диспетчера та він може моніторити рух транспорту відповідно до графіку, контролювати швидкість руху, дотримання інтервалів тощо. Цю інформацію також можуть бачити і городяни завдяки мобільному додатку «DozoR City». Вся інформація подається в режими реального часу, тож дуже зручно відстежувати потрібний маршрут, - розповів виконуючий обов’язки директора комунального підприємства Дмитро Приходько.

Окрім номерів маршруту, в додатку спеціальними позначками відображається транспорт з низькою підлогою, пристосований для перевезення дитячих візочків та зручний для людей з особливими потребами. Наразі трекерами облаштовано більше 180 одиниць транспорту. Згодом планується також підключити до системи і приватних автоперевізників.

Завантажити мобільний додаток можна на Play Market або App Storе. Крім того, слідкувати за рухом транспорту можна на сайті transport.zp.gov.ua.

Також у Запоріжжі облаштовані «Розумні зупинки» з електронними табло, на яких пасажири можуть дізнатися, коли на зупинку прибуде тролейбус чи автобус.