Новий автобусний маршрут поєднав Хортицький район з центром міста

29.01.2019 12:07

Відсьогодні, 29 січня, розпочав роботу новий автобусний маршрут №39 сполученням «Нікопольський поворот» - «Майдан Університетський». На маршруті працюють великі автобуси комунального підприємства «Запоріжелектротранс».

У Запоріжжі триває реалізація міської програми розвитку комунального транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Головна увага приділена покращенню транспортного обслуговування спальних районів. Маршрут № 39 став шостим маршрутом, відкритим у рамках цієї програми.

6 нових «МАЗів» у свій перший рейс вийшли сьогодні, 29 січня. Як розповів директор автобусного парку Сергій Лісовий, маршрут визначали відповідно до обстеження пасажиропотоку. Як тільки отримали нову партію автобусів, відкрили нове сполучення.

- На маршрут № 39 вийшли перші 6 машин. Кількість автобусів буде збільшена до 12 одиниць. Інтервал руху складає 25 хвилин. Вартість проїзду - 5 гривень. Ще не всі автобуси підключені до системи GPS, тому вони не відображаються на інформаційних табло. Але найближчими днями трекери будуть встановлені на всі машини і городяни також зможуть відстежувати їх у мобільному додатку «DozoR City», - зазначив Сергій Лісовий.

Автобуси на новому маршруті за один раз можуть перевезти до 100 пасажирів, що дуже актуально для мешканців Хортицького району. Також нові автобуси пристосовані для перевезення людей з обмеженими можливостями - вони обладнані пандусами, які опускаються за необхідності.