В Запоріжжі на лінію вийшли три сучасних трамваї

01.02.2019 12:50

Міська влада продовжує оновлювати трамвайний парк Запоріжжя. До послуг городян ще три сучасних трамваї, які сьогодні вийшли на лінію.

Сучасний, комфортний, затишний - таким сьогодні стає електротранспорт Запоріжжя, який не оновлювався роками і був у занедбаному стані. Трамвайний парк поповнився ще трьома трамваями, які сьогодні вийшли на лінію. Один з них було зібрано в рамках програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай», два - європейського виробництва, які раніше експлуатувалися в Німеччині. Всі трамваї технічно модернізовані, пройшли відповідні випробування і готові до експлуатації.

- Це 5-й за рахунком вагон запорізького виробництва за програмою міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». До кінця лютого планується випустити на лінію 6-й. Вагони європейського виробництва, які сьогодні вийшли на лінію 11 і 12 за рахунком. Ми адаптували візки під наші колії. Ці трамваї 80-х років випуску, але були виконані відповідні капремонти. Вагони зарекомендували себе дуже добре, - розповів начальник трамвайного депо №1 КП «Запоріжелектротранс» Олексій Шатохін.

Сьогодні в Запоріжжі на лінію виходять 50 трамваїв. З них понад 20 - це нові та капітально відремонтовані вагони. У 2019 році рухомий склад трамвайного парку Запоріжжя буде продовжувати оновлюватися.