Запорізькій міській раді - 98

13.02.2019 10:15

Історія Запорізької міської ради налічує вже 98 років. Вона веде свій початок від Олександрівської міської ради, перший пленум якої відбувся 13 лютого 1921 року.

Місцеве самоврядування міста Олександрівська (Запоріжжя) має багаторічну історію, адже в місті існувала ратуша, а потім і міська дума. Однак відлік історії Запорізької міської ради в нашому місті ведуть з 13 лютого 1921 року.

У цей день 165 депутатів зібралися в будівлі Народного дому, яка і нині розташована на площі Свободи. Відбувся перший пленум Олександрівської міської ради.

Саме тому можна з повним правом сказати, що сьогодні Запорізькій міській раді виповнилося 98 років. Цю подію на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував міський голова Володимир Буряк:

«Сьогодні Запорізькій міській раді 98 років.

13 лютого 1921 року 165 депутатів зібралися в Народному домі на площі Свободи на перший пленум Олександрівської міськради. Саме ця дата вважається «днем народження» місцевої ради нашого міста.

Минуло майже століття, багато що змінилося. Але першочергові завдання залишилися колишніми - вирішувати питання, які характеризують якість життя кожного жителя і міста в цілому. Це об'єднує як перший, так і нинішній склад міськради».