У Запоріжжі запрацював «розумний» сміттєвоз

25.02.2019 13:03

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» випустило на лінію сміттєвоз, обладнаний сучасною відео- та GPS-технікою. Перший такий спецавтомобіль курсує в Вознесенівському районі Запоріжжя. З цим обладнанням на підприємстві можуть стежити за якістю роботи сміттєвоза та за його маршрутом. Таким чином тестують нову електронну відео-систему, яку в подальшому можуть ввести і для іншої спецтехніки.

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» тестує сучасну електронну систему відеомоніторингу на сміттєвозах. Для цього один з нових МАЗів обладнали двома відеокамерами: з боку водія та з боку збору сміття. Відеозаписи в режимі реального часу бачать диспетчери підприємства. Це дозволяє контролювати ситуацію на виїздах.

- З даною системою ми повністю контролюємо ситуацію. Ми можемо бачити - чи є на об'єкті проблема зі сміттям, чи ні. Якщо у дворах виникають аварійні ситуації - наприклад, перекопано - ми можемо бачити, чому сміттєвоз не може під'їхати. Крім цього, за допомогою системи ми контролюємо персонал, щоб вони виконували роботу в повному обсязі, - розповів головний інженер ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Руслан Гармаш.

Поки система відеомоніторингу працює в тестовому режимі на одному автомобілі. Після тестування фахівці «Вельтум-Запоріжжя» приймуть рішення, що робити з системою далі.

- Система показує себе добре, дозволяє контролювати збір ТПВ з контейнерів, контролювати якість всіх баків і ситуацію на дорогах, зокрема внутрішньодворових, полегшує роботу по маршруту та дозволяє нам використовувати всі людські ресурси з пересадкою на будь-який вид техніки, бо система дозволяє кожному водієві сісти на будь-який маршрут і якісно надати послугу, - розповіла начальник відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

Також на техніці підприємства працюють ще дві електронних системи - GPS-моніторинг та зворотний зв'язок з водієм. GPS-система встановлена на всіх 40 автомобілях зі збору сміття. Система зворотного зв'язку працює на 6 нових сміттєвозах.