У Запоріжжі затвердили ще один маршрут, який обслуговуватимуть великі автобуси

25.03.2019 14:20

У 2019 році у Запоріжжі вже розпочали працювати два нових маршрути громадського транспорту, які обслуговують великі автобуси. Це маршрут №39 з Хортицького району до центру міста та маршрут №29 з Заводського району до Південного мікрорайону. Тепер у місті планують відкрити ще один маршрут. Маршрут №94 «вул. Богдана Завади – Сімферопольське шосе» з’єднає Космічний мікрорайон та Шевченківський район. Сьогодні маршрут затвердили на засіданні виконавчого комітету, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка.

З 2016 року у Запоріжжі реалізується міська програма розвитку комунального транспорту, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Вона стосується як електротранспорту, так і автобусів великої місткості. За цей час було придбано 95 великих комунальних автобусів для «Запоріжелектротрансу». Відзначимо, до цього таких автобусів у «Запоріжелектротрансу» було лише 6. До того ж закуплені вони були досить давно.

Разом з тим у місті було проведене пасажирообстеження. На основі його результатів, та враховуючі звернення громадян, у Запоріжжі почали відкривати маршрути з великими комунальними автобусами. Завдання цих маршрутів – підвищити якість обслуговування пасажирів, з’єднати віддалені райони з центром міста та між собою. Були відкриті та успішно працюють маршрути №№ 17, 18, 56, 59, 72. У поточному році до них приєдналися маршрути №№29 та 39. Тепер прийшла черга ще одного маршруту. Один з перших кроків було зроблено сьогодні.

Маршрут №94 «вул. Богдана Завади – Сімферопольське шосе» було затверджено та включено до маршрутної мережі. Наступним кроком стане проведення конкурсу на його обслуговування. Якщо всі передбачені законодавством процедури пройдуть вдало, то маршрут може запрацювати вже у травні. Обслуговуватимуть його 8 великих автобусів.

Також на виконкомі було внесено зміни до маршруту №29, який відкрито позаминулого тижня. У період приміської річкової навігації автобуси заїжджатимуть до Річкового порту. Маршрут №39 подовжать до залізничного вокзалу «Запоріжжя-ІІ».

- Все це зроблено з урахуванням пропозицій запоріжців. У результаті дачники зможуть діставатися з Річкового порту до Заводського району та навпаки. Маршрут №39 проходитиме через Студентське містечко, не буде необхідності організовувати відстій транспорту на проспекті Соборному, - зазначив Володимир Буряк.