В Запоріжжі відбудеться марафон з бігу

27.03.2019 09:20

У Запоріжжі пройде один з наймасштабніших марафонів у місті з бігу на різні дистанції. Цим заходом стартує «Нова Пошта Гран-прі» - спортивна подія, яку очікують у 8 містах України. Після Запоріжжя напівмарафони відбудуться в Сумах, Одесі, Черкасах, Житомирі, Полтаві, Чернігові та Миколаєві. Про це в ході прес-конференції розповіли організатори.

Дистанції забігів у запорізькому марафоні доступні кожному. Це 42 км і 21 км для підготовлених, 10 км і 5 км - для любителів бігу, «Мій перший кілометр» - для початківців, 500 м і 100 м - для дітей до 12 і до 6 років.

Забіги відбудуться 27 квітня з 9 до 15 години. Старти і фініші всіх дистанцій будуть на бульварі Шевченка біля палацу культури «Дніпроспецсталь». Там також розташується марафонське містечко з цікавими локаціями для змістовного дозвілля учасників, глядачів та вболівальників.

Марафонці будуть змагатися не тільки в абсолюті, але й у вікових категоріях. Призерів нагородять цінними та грошовими призами.

Організатори зазначають, що всі фінішери марафону (42 км) і напівмарафону (21 км) отримають пам'ятну медаль, адже пробігти такі дистанції - гідно нагороди.

Безкоштовна участь в заході передбачена для:

• учасників бойових дій;

• учасників вікової категорії 60+;

• людей з особливими потребами;

• дітей та учасників забігу на 1 км.

Організатори очікують понад 2 тис. участників і ще кілька тисяч глядачів. Захід є одним з наймасштабніших в Запоріжжі, він відбудеться за підтримки міської влади.

- Ми заохочуємо подібні заходи, бо регулярний біг - це здорова та корисна звичка, і ніколи не пізно виховати її в собі. Ми детально опрацювали маршрут для марафону. Цього року він не буде витісняти і паралізувати транспортний рух міста. Захід буде проходити в центрі міста, без перекриття мостів, переїздів і центральних вулиць. Це територія від проспекту Металургів до вулиці Гагаріна і бульвар Шевченка. Закликаємо жителів і гостей міста брати участь, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Крім бігової частини заходу, буде насичена розважальна програма - GALUSHKA PARTY (безкоштовно для учасників марафону і напівмарафону), дитяча анімація, конкурси, спортивні локації. Тому всі бажаючі можуть приєднатися до події і підтримати учасників.

Організатори просять запорожців заздалегідь спланувати пересування по місту 27 квітня з 8.00 до 15.00.