Запорізька ДЮСШ ім. Лагутіна підбила підсумки роботи

18.04.2019 16:43

У конференц-залі стадіону «Славутич Арена» відбувся звіт дитячо-юнацької спортивної школи ім. Лагутіна, яка спеціалізується на гандболі. В ході публічного звіту керівництво ДЮСШ розповіло про досягнення, плани та потреби. На заході був присутній заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Дитячо-юнацька спортивна школа ім. Лагутіна - найстаріша гандбольна школа Запоріжжя. Цього року їй виповнилося 57 років. Наразі школу відвідують близько 400 вихованців, працюють 10 тренерів, з яких 8 - вищої категорії.

Багато вихованців школи досягли хороших результатів у цьому виді спорту. 5 випускників ДЮСШ грають у гандбольній команді "ЗНТУ-ЗАС", ще 4 - в команді «Мотор».

За словами керівництва установи, минулий рік видався продуктивним та успішним. Так, команда ДЮСШ, у якій грають діти 2006 року народження, посіла третє місце на чемпіонаті України з гандболу. Гравці 2002 року народження завоювали четверте місце на чемпіонаті України.

У планах спортивної школи набирати для тренувань нових спортсменів 2008-2009 років народження.

- Наша школа багата гарними результатами. Однак є необхідність у професійному майданчику для ігор. Адже гандбол - специфічний вид спорту, розмір поля для нього становить 20x40 - таких залів дуже мало. Ми використовуємо тільки один зал - він належить підприємству «Мотор Січ». Тішить, що зараз стало краще з фінансуванням з міського бюджету. Сподіваємося на подальшу підтримку від міста, - розповів директор ДЮСШ ім. Лагутіна Віктор Апанасенко.

У ході публічного звіту колектив спортивної школи отримав подяки та грамоти. Їх вручив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Для Запоріжжя гандбол - один з перших видів спорту. В Супер Лізі грає три запорізьких команди. Я думаю, жодне інше місто не може похвалитися таким. Тому обов'язково має підростати покоління, яке під керівництвом наших талановитих тренерів стане професіоналами. Однозначно ми повинні рівнятися на олімпійське золото, це цілком реально, для цього все є. Хочу побажати школі успіху та розвитку, - сказав Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, в Запоріжжі працює 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які представляють 27 видів спорту. У них задіяні понад 7000 дітей.