У програмі «Черговий по місту» обговорили важливі питання життєдіяльності Запоріжжя

19.04.2019 15:45

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 18 квітня гість студії, перший заступник Запорізького міського голови Сергій Мішок, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми, гість студії розповів про важливі події тижня, який минає.

- Наближаються травневі та великодні свята, дні пам'яті, і місто повинне бути готовим до цього. У Запоріжжі йде велике прибирання, відбулися майже всі тендери, почалися ремонти тротуарів і доріг. Весна для міської влади – це період підготовки до масштабних будівельних робіт. Триває комплексний ремонт вулиці Шкільної. Від аварійного ремонту переходимо до планового. Виходить на завершальну стадію капітальний ремонт двох серйозних шляхопроводів - на вулиці Калібровій та проспекті Металургів. Рух по вулиці Калібровій з 15 до 22 квітня зупинено, бо там перекладають рейки. Разом з поліцією аналізуємо ділянки міських доріг, на яких найбільше трапляється ДТП, аби встановити там відповідні знаки та дати змогу поліції контролювати швидкість руху, - так Сергій Мішок окреслив напрямки поточної роботи міської влади.

Обізнані користувачі «Фейсбука» запитали у першого заступника міського голови, чи правда, що з’явився інвестор, готовий вкласти гроші в будівництво сміттєпереробного заводу та сортувальної лінії сміття у Запоріжжі.

- Ми розуміємо, що полігон твердих побутових відходів вичерпує свої можливості. Дійсно, зараз утворюємо робочу групу з інвестором та фахівцями, щоб опрацювати усі технологічні, законодавчі, фінансові та інші питання. Обсяг інвестицій у цей проект – від 20 до 50 мільйонів доларів. Успішно реалізованих проектів сміттєпереробки в Україні ще немає, можливо Запоріжжя буде серед числа перших, - підкреслив Сергій Мішок.

Також перший заступник міського голови відповів на запитання глядачів програми «Черговий по місту», які стосувалися будівництва нового пасажирського терміналу аеропорту, того, як місто буде повертати кредит під цю забудову та на інші актуальні для Запоріжжя питання. Повністю передачу можна подивитися на відео нижче.