У Запоріжжі презентували туристичну карту міста

23.04.2019 15:28

Сьогодні у Туристичному інформаційному центрі відбулась урочиста презентація туристичної карти міста. У заході взяли участь представники туристичного активу Запоріжжя.

Відтепер у Запоріжжя є туристична карта. Її розробили фахівці управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради спільно з представниками туристичного активу міста. На карті позначені найбільш привабливі об’єкти та маршрути, які неодмінно мають відвідати гості міста.

-У кожного туристичного міста є карта. Вона повсюди: у супермаркетах, музеях, готелях, на туристичних об’єктах. Тут є вся інформація - де поїсти, де відпочити, що поблизу знаходиться. Карта, це така річ, яка не зважаючи на наявність сучасних інформаційних технологій, дуже популярна у туристів, тому вони користуються саме друкованими картами. Сьогодні ми презентуємо перший варіант карти Запоріжжя. Далі будемо її вдосконалювати разом з туристичним активом. Тут не всі наші дестинації, які потрібно відвідати, але ми намагались позначити основні туристичні місця на цій карті. Вона розроблена за традицією туристичних карт найбільших європейських міст, я впевнена, що вона має бути надрукована масовим тиражем і розповсюджена повсюди, - відзначила начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

Як розповіла в ході презентації Катерина Симонова, туристична карта Запоріжжя надрукована тиражем 15 тисяч екземплярів. На ній позначені музеї, об’єкти історичної спадщини та культури, місця відпочинку, храми, а також основні туристичні локації о. Хортиця. Новий путівник містом допоможе зробити подорож Запоріжжям більш змістовною та цікавою. Втім, це лише перший крок. Вже зараз триває розробка нової, більш детальної версії туристичної карти та її англомовного варіанту. Спеціалісти управління туризму готові до співробітництва з представниками туристичного активу та чекають на професійні пропозиції щодо нової версії туристичної карти та її друку.