Нові мурали з’явились на фасадах трьох запорізьких шкіл естетичного виховання

28.04.2019 14:45

До травневих свят фасади трьох мистецьких шкіл Запоріжжя прикрасили нові мурали. Малюнки створювали відомі українські муралісти в рамках проекту «Сучасне мистецтво для покоління Z».

На фасаді школи мистецтв №3 в Хортицькому районі зображена «Геометрія». Автор малюнка – Андрій Кальков з Луцька. «Муза» авторства київських художників Анастасії Меркулової та Obie Trice прикрашає будівлю школи мистецтв №1. На фасаді школи №2 намальований батько, який тримає на руках доньку в пуантах.

- Наразі в трьох школах естетичного виховання завершена робота над муралами. Художники, які їх створювали, відомі не лише в Україні, а й за її межами. Малюнки відображають тематику закладів та наближають вигляд шкіл до культури та мистецтва. Крім того, цього року ми плануємо виконати капітальні ремонти закладів естетичного виховання – замінити санвузли, відремонтувати класи, відновити фасади, зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров підкреслив, що запорізькі школи мистецтв повинні мати естетичний вигляд. Було прийнято рішення їх облагородити та прикрасити. В першу чергу, в рамках міської програми «Дорога до школи», були впорядковані підходи до шкіл естетичного виховання  - замінені пішохідні доріжки, освітлення, виконаний благоустрій території. Друге – мурали, які наближають зовнішній вигляд шкіл до культури та мистецтва. Також біля тих шкіл, де це територіально можливо, планується створити майданчики для виступів, щоб діти мали змогу давати відкриті концерти для батьків, перехожих. Один з подібних концертів відбувся 28 квітня біля школи мистецтв №3 в Хортицькому районі. Юні музиканти зіграли разом з сучасним українським гуртом «Танок на майдані Конго».