У Запоріжжі з'явився новий автобусний маршрут, який з'єднує Шевченківський та Комунарський райони

07.05.2019 14:40

У Шевченківському районі Запоріжжя на лінію вийшов новий автобусний маршрут №94. Він з'єднує третій Шевченківський з Коммунарським районом. На маршруті працює 8 автобусів, інтервал руху - 20 хвилин. Вартість проїзду - 5 гривень.

У Запоріжжі триває реалізація міської програми розвитку громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Одне з головних завдань - оновлення рухомого складу комунального транспорту. Це збірка нових трамваїв, придбання автобусів, тролейбусів. В результаті в місті поступово збільшується роль комунального транспорту, який повертає свої позиції, втрачені в 90-і роки.

Автобусний маршрут №94 сполучає Шевченківський та Комунарський райони. Він прямує по вулиці Чарівній, проспекту Моторобудівників, по проспекту Соборному, виїжджає на Чумаченка з кінцевою зупинкою на Сімферопольському шосе.

Автобуси ходитимуть через кожні 20 хвилин. Максимальна місткість - 107 чоловік.

- Ми поступово реалізуємо ті плани, які собі намітили. Наше головне завдання зараз - максимально оновити транспорт, з'єднати ті райони, які особливо цього потребують. У нас ще не закриті три маршрути, які були задекларовані в 2017 році під час пасажирообстеження. Будемо перекривати їх новими тролейбусами і автобусами, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Відзначимо, за три попередні роки для міста придбали 95 великих автобусів. УТакож триває робота над залученням коштів міжнародних фінансових інститутів для оновлення громадського транспорту, придбання автобусів, трамваїв і тролейбусів.