У Запоріжжі на лінію вийшли одразу 2 нових трамваї

08.05.2019 15:32

Сьогодні комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» випустило на лінію 1 новий трамвай запорізького виробництва та один капітально відремонтований європейський вагон. Таким чином реалізовується програма міського голови «Запорізький трамвай», метою якої є оновлення рухомого складу.

У свій перший рейс сьогодні вийшли тринадцятий європейський і сьомий запорізький трамваї. Їх збирання за традицією проходило в трамвайному депо №1 на базі комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Європейський трамвай вже вирушив на маршрут з пасажирами. Трамвай запорізького виробництва сьогодні проходить пробну обкатку, після чого теж буде в роботі.

Вартість запорізького трамвая - майже 6,5 млн грн, європейського - близько 2,5 млн грн.

- У європейському трамваї була виконана адаптація візків під нашу ширину колії, також проведено капітальний ремонт візків і ремонт кузова - зокрема фарбування в наш корпоративний колір. Запорізький же трамвай, по суті, новий, тому що він зібраний з нуля, - розповів начальник трамвайного депо №1 КП «Запоріжелектротранс» Олексій Шатохін.

За словами працівників «Запоріжелектротрансу», як запорізькі, так і європейські трамваї, на відміну від старого рухомого складу, комфортабельні, м'які та плавні в управлінні.

На цей рік заплановано збирання ще трьох запорізьких трамваїв. У планах підприємства «Запоріжелектротранс» - максимально прибрати старі вагони з маршрутів. Якщо всі намічені задуми вдасться реалізувати, то рухомий склад трамвайного депо буде оновлено на 70%.