Володимир Буряк вимагає розібратися з ситуацією з харчуванням дітей та наданням недостовірної інформації департаментом освіти

15.05.2019 16:24

Міський голова Володимир Буряк доручив детально розібратися з ситуацією з харчуванням дітей у дошкільних установах міста. Відповідна завдання було поставлене профільному заступнику міського голови і директору департаменту освіти міської ради Юлії Погребняк.

На останній сесії Запорізької міської ради було озвучено ряд депутатських звернень. Одне з них стосувалося забезпечення харчування дітей в дошкільних установах. Його озвучила депутат міської ради Олена Галкіна, яка просила надати детальну інформацію про ситуацію з харчуванням дітей. Причина - скарги батьків на якість цього харчування.

Міський голова Володимир Буряк доручив профільному департаменту розібратися в ситуації і надати необхідну інформацію профільній комісії. Директор департаменту освіти міської ради Юлія Погребняк повинна була відреагувати на порушене питання.

В результаті профільний департамент підготував відповідь на депутатське звернення, в якому говорилося, що проблем із забезпеченням харчування дошкільнят у Запоріжжі немає, так як необхідні поставки здійснюються своєчасно і в повному обсязі. Однак відповідь не влаштувала Володимира Буряка, так як до нього надійшла і абсолютно протилежна інформація. Зокрема що стосується зривів з постачанням овочів, зокрема капусти та цибулі. В результаті заплановані для дітей страви в дошкільних установах змушені міняти на інші.

Для того щоб розібратися в ситуації міський голова Володимир Буряк сьогодні зустрівся з депутатом міської ради Оленою Галкіною, як представником профільної комісії і автором відповідного звернення. Депутат підтвердила, що за наявною у неї інформацією проблеми з поставками окремих продуктів харчування в дитячі садки існують, що негативно позначається на харчуванні дітей. При цьому директор департаменту освіти Юлія Погребняк на ситуацію не реагує, а в підготовленій департаментом відповіді для профільної комісії міститься недостовірна інформація, так як про проблему взагалі не згадується.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що вимагає від профільного заступника і директора департаменту освіти Юлії Погребняк перевірити всі озвучені факти і надати роз'яснення, що стосуються як проблем з харчуванням дітей, так і надання недостовірної інформації депутатам.