Близько тисячі запоріжців водночас стали олімпійцями

20.05.2019 09:17

У суботу, 18 травня, запорізький Парк Трудової Слави на один день перетворився на парк спортивної слави – з самого ранку тут проходило свято «Олімпійський день-2019».

Всеукраїнський Олімпійський день – це щорічний спортивно-видовищний захід, який проводить Національний олімпійський комітет України за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету. Кожного року Олімпійський день проводиться майже у 200 країнах світу на знак утворення Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року). До того ж цьогоріч ювілей – 125-річчя МОК.

У Запоріжжі на старт вийшли близько тисячі юних і зовсім малих олімпійців, підтверджуючи головний олімпійський принцип: головне не перемога, а участь.

- Будь-які високі досягнення і п’єдестали починаються зі шкільних та районних змагань. Я впевнений, що такі заходи необхідні як стартовий майданчик для майбутніх чемпіонів. Сьогодні тут присутні і олімпійські чемпіони, і вихованці спортивних шкіл міста, і найголовніше – діти різного віку. Олімпійський день бігу – чудова пропаганда спорту і здорового способу життя, - сказав, вітаючи учасників спортивного свята, заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як годиться перед подібними змаганнями, спочатку була розминка. Масова руханка пройшла під керівництвом тренерів-викладачів ДЮСШ № 10, майстрів спорту міжнародного класу - бронзового призера чемпіонату світу зі спортивної аеробіки Олександра Підопригори і призера міжнародних змагань Катерини Шеховцової.

Дистанції для юних бігунів були різними: від 30 м для дошкільнят до олімпійської милі для школярів та студентів. Переможці та призери отримали призи та грамоти від Національного олімпійського комітету України.