У програмі «Черговий по місту» обговорювали великі та малі реконструкції у Запоріжжі

24.05.2019 14:40

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі "Z" ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 23 травня гість студії, заступник Запорізького міського голови Олексій Бородай, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

Олексій Бородай почав прямий ефір з насущного: нагадав запоріжцям, що 1 червня закінчується термін повірки лічильників гарячої води, хто ще не зробив це - варто поквапитися, оскільки з неповіреними лічильниками плата буде нараховуватися за нормами, а не за фактом. Заявки на опломбування лічильників подаються до служби 1580. Далі, за традицією цієї програми, «черговий по місту» розповів про важливі для міста нещодавні події.

- На цьому тижні міський голова Володимир Буряк обговорив з генеральним директором SkyUp Airlines перспективу співпраці цієї авіакомпанії і Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». 25 травня почне працювати регулярний рейс «Запоріжжя - Барселона» авіакомпанії SkyUp Airlines. Також нещодавно міський голова зустрівся з іноземними партнерами для обговорення їх участі в проекті з переробки мулових відкладень у рамках реконструкції Центральних очисних споруд Запоріжжя. Це знакові події для перспективного розвитку нашого міста, - зазначив Олексій Бородай.

Напередодні літа глядачі передачі цікавилися станом Правобережного пляжу. Олексій Бородай розповів про це місце відпочинку городян.

- За планом реконструкція Правобережного пляжу розбита на три етапи. Зараз завершується перший етап - реконструкція частини пляжу ближче до рятувальної станції. Підрядник запевняє, що 1 червня пляж буде відкритий, - розповів Олексій Бородай.

Деяких глядачів також хвилювала відсутність газу в будинках запоріжців. Заступник міського голови пояснив, що відключення газу в 63 будинках на 5 вулицях в останні дні пояснюється тим, що газове обладнання застаріває, його потрібно змінювати. Але, наприклад, заміна однієї засувки вимагає відключення великої кількості споживачів. У працівників Міськгазу є свій газовий кодекс, вони за ним працюють, дотримуючись необхідних норм безпеки. А міська влада зі свого боку повинна подбати, щоб при зворотному підключенні газу не були порушені права споживачів.

Олексій Бородай відповів на запитання телеглядачів про інвестиційні програми оновлення запорізьких комунальних підприємств для заміни особливо небезпечних ділянок міських комунікацій, про те, чи заплановані реконструкції вулиць або інших важливих об'єктів міста, як іде будівництво нового терміналу запорізького аеропорту та інші актуальні для міста теми.

Повністю передачу можна подивитися за посиланням